Suviseuroihin suunnitellaan vuosittain yksilöllinen visuaalinen ilme, johon kuuluvat muun muassa seuramerkki, juhlaportti sekä seurateltan puhujakoroke. Visuaalisen ilmeen lähtökohtana on Suviseurojen tunnuslause “Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta” (Mark. 10:14). Seuramerkki, juhlaportti ja puhujakorokkeen somistus ovat itsenäisiä teoksia, joissa yhdistävänä tekijänä on yhteisöllinen toteutustapa, iloinen ja eloisa tunnelma sekä lämpimät värisävyt.
Yhteisötaiteen käyttäminen tässä muodossa ja laajuudessa on uutta Suviseurojen valmistelussa. Työryhmässä on koettu, että yhteinen tekeminen talkoilla sekä lasten ja nuorten osallistaminen ovat olleet tarpeellisia pandemiavuosien jälkeen. Talkoissa on ollut runsaasti osallistujia.
Suunnittelusta ovat vastanneet Maija Rimpiläinen, Satu Ratinen ja Olli Romppanen. Lisäksi käytännön toteutuksessa ovat olleet mukana useat graafisen suunnittelun, tekstiilitaiteen ja taidekasvatuksen ammattilaiset.
Juhlaportin kirjaimet ryijysidonnalla
Juhlaportin tarkoituksena on toimia seurakentän keskellä maamerkkinä ja tapaamispaikkana. Juhlaporttiin on solmittu ryijytekniikalla kirjaimia kierrätystekstiilistä ja -muovista. Solmitut kirjainkuviot muodostavat Suviseurojen tunnuslauseen.
Solmintatyötä varten järjestettiin keväällä taidetalkoita, joihin osallistui yli sata eri-ikäistä Etelä-Suomen alueelta. Antti Niinikoski on vastannut portin teknisestä suunnittelusta ja pystytyksestä Petri Kivioja.
Seurateltan reliefissä piirrettyjä omakuvia
Seurateltan puhujakoroke on somistettu yli 1100 eripaksuisella, kierrätetyllä vaneripalasella. Lapset ja nuoret ovat piirtäneet omakuvia työpajoissa, joita on pidetty kaikkien järjestelyvastuussa olevien rauhanyhdistysten alueella. Somisteen tekemisessä on ollut mukana myös kuvataitelija Kaisu Sointu. Puutyöt ja laserpoltetut kirjaimet on toteuttanut Seppo Tervo. Teos sijoitetaan Suviseurojen jälkeen Vantaan rauhanyhdistykselle.