Till Media

Vi önskar medias representanter välkomna till sommarmötet!

Vid ankomst till presscentret kan du anmäla dig med personligt media/-presskort. Vid anmälningen får du ett infopaket om sommarmötet. Infopaketet är avsett för medias representanter. Vi hjälper även till med att skaffa material samt vid behov med vägledning på mötesområdet.

Om ni vill fotografera eller intervjua på egenkontrollsområdet ber vi er om att kontakta presscentret så att vi kan ordna ett besök enligt myndighetskraven.

Vi ber er att beakta nattvardens speciella karaktär och att respektera nattvardsgästernas integritet. Vi hoppas också att ni beaktar mötets karaktär när ni fotograferar på mötesområdet.

Ni är hjärtligt välkomna - vi möts på sommarmötet!

 

Presscenter

Dagsbulletiner som procuderas under sommarmötet kan inhämtas från presscentret. I presscentret arbetar pressekreterare och pressguider. Även personal från tidningen Päivämies som utges av finska fridsföreningars centralorganisation (SRK) finns i presscentret. Arbetslokaler för bildtjänstens fotografer, redaktörer, samt personal som jobbar med webbsidorna och sociala medier är placerade i presscentret. Presscentrets personal bistår journalister och tillhandahåller information om sommarmötet. Vid behov hjälper de även till med att hitta personer för intervjuer.

I presscentret finns arbetslokaler och datorer tillgängliga för journalister. I centret finns även ett litet café. Presscentret hittar man genom att följa skyltar med texten “MEDIAKESKUS”.

Presscentrets kontaktperson är Merja Sorjanen som är informationsavdelningens ordförande samt informationsansvarig. Vid behov är hon tillgänglig för media redan innan sommarmötet. Du kan kontakta henne via e-post suviseuratiedotus(at)suviseurat.fi eller på tel. 040 5879 374.

Bildtjänst

Sommarmötets bildtjänst finns i presscentret och är tillgängligt för medias representanter. Bildtjänsten producerar bildmaterial från sommarmötet och verkar som sommarmötets bildbyrå. Bilder publiceras bland annat på webbsidorna och i tidningen Päivämies.

Bildmaterial för publicering kan beställas via kuvapalvelu(at)suviseurat.fi. Media får tillgång till bilder av hög kvalité via sommarmötets flickr-konto.

 

Presskonferensen

Sommarmötets presskonferenser anordnas i presscentrets möteslokaler. Vi ber er att observera att officiella presskonferenser anordnas redan före öppningen av sommarmötet. Öppningen äger rum fredagen den 1 juli.

Mötesorganisationens presskonferens anordnas onsdagen den 29 juni kl. 13 (lokal tid). I presskonferensen ges information om mötesarrangemangen i Torneå, samt information om det aktuella läget på mötesområdet.

SRKs presskonferens hålls torsdagen den 30 juni kl 13 (lokal tid). I presskonferensen behandlas aktuella teman inom tron.

Välkommen till sommarmötet och presskonferenserna!

Med vänliga hälsningar

Torneå sommarmötes informationskommitté