Saanko kuvata Suviseuroissa missä tahansa? Saanko julkaista kuvia?
Suviseurat ovat avoin tilaisuus, mutta kuvaamisessa on joitain rajoituksia. Kuvaamisessa ja kuvien julkaisemisessa on hyvä muistaa yleiset ohjeet. Katso tarkemmin linkistä
Some- ja nettietiketti suviseuravieraille (77,1 KB)
Saako kuvata kopterikameralla?
Vain erityisluvan saaneet voivat kuvata ilmakuvia kuvauskoptereilla. Turvallisuussyistä ei saa käyttää lainkaan radio-ohjattavia ajoneuvoja eikä lentäviä laitteita.
Onko Suviseuroihin kaikille vapaa pääsy?
Suviseuroihin ovat kaikki tervetulleita katselemaan ja kuuntelemaan sekä tapaamaan ystäviään. Järjestäjien toiveena on, että mahdollisimman moni pysähtyisi kuuntelemaan elävän Jumalan Sanan saarnaa, jonka keskeisin sisältö on syntien anteeksiantamuksen ilosanoma kaikille, jotka haluavat kuulla ja uskoa sen.
Suviseuroihin ei ole pääsymaksua. Auton pysäköinnistä P-paikoille voi maksaa vapaa-ehtoisen maksun 5€/pvä joko keskuskentällä olevaan kenttämaksujen keräyspisteeseen tai nettisivuillamme olevan kenttämaksulomakkeen kautta. Majoittuminen seura-alueella on maksullista. Maksun voi suorittaa nettisivujemme kautta seuraavan linkin kautta: kenttämaksu.
Voiko Suviseuroja kuunnella internetissä?
Kyllä, Suviseuroja voi kuunnella internetissä Suviseurojen omilla sivuilla. Seuroja voi kuunnella myös useilla paikallisradiotaajuuksilla. Linkki seuraradion internet-virtaan julkaistaan ennen seurojen alkua.
Miten Suviseuroihin voi tulla?
Suviseura-alueelle järjestetään linja-autokuljetuksia Kemi-Keminmaa- ja Haaparanta-Tornio - suunnilta. Reiteillä huomioidaan rautatieliikenne, lentoasema sekä yhteismajoitustiloja. Reitit ja aikataulut löytyvät linkistä: joukkoliikenne.
Miten sitovia reittisuositukset ovat saavuttaessa suviseura-alueelle?
Järjestäjät ovat suunnitelleet suviseura-alueelle tulevan liikenteen mahdollisimman turvalliseksi ja sujuvaksi. Reittisuositusten noudattamisella ehkäistään ruuhkia, vähennetään jonotusta ja vältytään herkästi ruuhkautuviin risteyksiin joutumista. Reittisuositusten noudattaminen nopeuttaa seuravieraiden matkaa ja vähentää suviseuraliikenteestä paikallisille asukkaille aiheutuvaa haittaa. Lisätietoja: suviseura-alueelle saapuminen.
Montako ajoneuvoa saa pysäköidä yhdelle majoitustontille?
Pelastusviranomaiset ovat antaneet luvan pysäköidä enintään kaksi ajoneuvoa asuntovaunun lisäksi samalle tontille. Ajoneuvot tulee pysäköidä niin, että niillä pääsee hätätilanteessa siirtymään suoraan pois tontilta. Mahdolliset lisäajoneuvot sijoitetaan erilliseen aluekohtaiseen pysäköintiin (AP).
Miksi majoitustontin etu- ja takapuolella olevalle 4 metrin palokujalle ei voi laittaa telttaa tai autoa?
Pelastusviranomaiset edellyttävät, että majoitustontin etu- ja takapuolella oleva neljän metrin ajokäytävä eli palokuja pysyy kaikissa tilanteissa täysin esteettömänä. Sille ei saa sijoittaa mitään majoituskalustoa: ei henkilöautoa, asuntovaunua tai -autoa eikä telttaa. Ei edes pientä osaa niistä saa ulottua palokujalle. Näin pelastuskalustolla on hätätilanteessa esteetön kulku. Mikäli seuravieraat sijoittavat majoituskalustoa palokujalle, seuraa siitä siirtokehotus.
Miten voin varata majoituksen Suviseurojen ajaksi?
Majoitustoimikunta tarjoaa monenlaista majoitusta Suviseurojen ajaksi. On yhteismajoitusta muun muassa koulujen luokkatiloissa ja yksityismajoitusta, jolloin voi vuokrata esimerkiksi mökin tai yksityisasunnon Suviseurojen lähialueilta. Majoituksen varaamiseen tarvittavat yhteystiedot ja verkkokauppa löytyvät linkistä: majoitusmyynti ja verkkokauppa
Miten Suviseuroihin tulee varustautua?
Suviseura-alueella on peruspalvelut: seuraravintola, myymälä, pankki- ja postipalvelut, terveysasema, apteekki ja suihkut. Kannattaa varata sään vaihtelujen mukaisesti erilaisia vaatteita. Myös kumisaappaat ja sadevarusteet ja lämpimät vaatteet ovat myös tarpeen. Kannattaa ottaa mukaan sellaiset kengät, joilla on hyvä kävellä ulkona vaihtelevassa maastossa, nurmikolla, metsäpolulla ja hiekkatiellä.
Olen loukannut jalkani ja liikkumiseni on vaivalloista. Voinko päästä majoittumaan inva-alueelle?
Inva-alue on tarkoitettu seuravieraille, joilla on poliisin myöntämä invapysäköintilupa. Väliaikaisen vamman vuoksi ei siis ole mahdollista päästä inva-alueelle. Toivottavasti pääset majoittumaan kohtuullisen matkan päähän seurakentän palveluista. Saarnat kuuluvat kaiuttimien ja kenttäradion kautta koko seura-alueelle.
Miten autolla ajoa on rajoitettu?
Turhaa autolla ajamista seura-alueella tulee välttää. Seura-alueen sisällä kuljetaan ainoastaan jalkaisin. Kantavat soratiet on jätettävä vapaaksi täyttö- ja huoltoliikennettä varten. Seura-alue suljetaan ajoneuvoliikenteeltä täyttöliikennettä lukuun ottamatta yön ajaksi kello 01 - 06. Liikenteenohjaajat huolehtivat, että yön aikana alueelle saapuvat henkilöautot pysäköidään seura-alueen P-alueille.
Mistä saan tietoa Suviseuroissa myytävien ruokien soveltuvuudesta minulle?
Suviseuroissa pyritään palvelemaan seuravieraita monipuolisesti myös ruuan myynnissä. Erilaiset ruokavaliot on huomioitu ja toivomme, että jokaiselle löytyy sopivaa syötävää. Tarkempi seloste myytävistä ruoista löytyy seuraravintolan sivuilta. Seuraravintolan sivuille pääset linkistä seuraravintola.
Mitä erityisruokavaliota noudattavan tulisi ottaa huomioon?
Ravintolakatoksen erityisruokavaliot-linjastolta saa tavallisimmat erityisruokavaliotuotteet (laktoositon, maidoton, gluteeniton). Kaikkien tarjottavien tuotteiden tuotetiedot löytyvät Suviseurojen nettisivuilta, infopisteestä sekä kaikista ravintolakatoksen tarjoilupisteistä pyydettäessä. Moniallergisten on hyvä tutustua tuoteselosteisiin etukäteen ja tarvittaessa varata mukaan itselle sopivia elintarvikkeita.
Millaiset maksukortit käyvät?
Suviseuroissa suositeltavin maksuväline on pankkikortti (Visa-, MasterCard-, Visa Electron -, Diners Club - ja American Express –kortit). Maksupäätteitä on kaikkialla myymälöissä ja kassoilla. Käteismaksuna kassoilla maksettaessa suurin vastaanotettava raha on 50 euron seteli. Sitä suuremmat voi käydä vaihtamassa kenttäpankissa. Katso myös Kenttäpankki.
Onko jätteiden lajittelua?
Suviseuroissa lajitellaan pullot, ravintolan biojäte sekä energiajae. Seura-alueella pullot kootaan omiin palautuspisteisiin, majoitusalueella syntyvä jäte kerätään energiajakeena ja toimitetaan voimalaitokselle poltettavaksi. Lisäksi seurojen rakentamisessa ja purkamisessa syntyvät puu- ja metallijäte lajitellaan erikseen.
Miten voin maksaa kenttämaksun?
Kenttämaksu maksetaan etukäteen internetin kautta omilla pankkitunnuksilla Suviseurojen verkkosivuilla. Kuitti tulostetaan mukaan ja kiinnitetään näkyvälle paikalle joko asuntovaunuun tai telttaan. Maksun pääset suorittamaan suoraan linkistä kenttämaksu.
Voiko Suviseura-alueelle tuoda lemmikkieläimiä?
Ympäristöhygienian ja yleisen turvallisuuden takaamiseksi lemmikkieläinten tuominen suviseura-alueelle on kielletty.
Miksi en voi varata paikkaa kaverille tai sukulaiselle?
Seuravieraita tulee alueelle samanaikaisesti useasta suunnasta. Eri suuntien liikenne pyritään pitämään erillään. Varaamisesta syntyy aukkoja, joiden täyttö aiheuttaa ristiin kulkevaa liikennettä ja synnyttää vaaratilanteita. Lähekkäin majoittuminen edellyttää, että majoittujat tulevat peräkkäin samasta suunnasta seura-alueelle.
Miksi ei saa pystyttää telttaryhmiä?
Usean teltan ryhmät ovat onnettomuusalttiita varsinkin, jos ne on yhdistetty saman pressun alle.
Voiko alueella ladata kännykän?
Alueella on maksullinen kännykänlatauspiste, joka sijaitsee kioskin yhteydessä. Ladattavaan kännykkään tulee olla oma laturi mukana.
Voiko toivoa lauluja väliajalle?
Suunnitelmat väliaikojen lauluista ja virsistä on tehty valmiiksi tammikuussa. Radio-ohjelmassa on myös toivelaulutilaisuuksia.
Miksi Suviseuraradio ei kuulu joka paikassa?
Lyhytaikaisessa radiolähetyksessä lähetystehot ovat pienemmät kuin pysyvämmällä radiotoiminnalla. Siksi kesäseuraradio ei kuulu yhtä hyvin kuin esimerkiksi Ylen kanavat. Internetin kautta kesäseuraradiota voi kuunnella kaikkialla, ja tallennetut ohjelmat löytyvät seurojen jälkeen Suviseurojen nettisivuilta.
Milloin vaunun voi aikaisintaan tuoda suviseura-alueelle, että välttyisi pahimmalta ruuhkalta, voiko esim. tiistaina 28.6 tuoda?
Seura-alue avataan keskiviikkona 29.6. klo 9, jonka jälkeen majoittuminen seura-alueelle on mahdollista. Ruuhkaisimmat ajat täyttöliikenteessä ovat torstai- ja perjantai-illat. Seuravieraille vuokrattavaksi tuotavia asuntovaunuja voi tuoda niille rajatulle alueelle jo tiistaina 28.6. klo 18-22 välisenä aikana.
Kattaako kenttämaksu koko Suviseurojen ajan?
Kenttämaksu kattaa koko Suviseura-ajan. Kenttämaksuhinnasto löytyy linkistä Kenttämaksu.
Kuinka pitkään majoituskalusto voi olla suviseura-alueella?
Majoituskalustoa voi olla alueella tiistaihin 5.7. saakka, purkutalkoisiin osallistuvien majoituskalustoa mahdollisesti pidempään.
Saako vaunuun sähköä alueelta? Kuuluuko se tonttimaksuun?
Vaunuun ei saa sähköä alueelta. Ainoastaan välttämättömiin lääkinnällisiin laitteisiin on varattu pieni kapasiteetti, joka täytyy anoa etukäteen lääkintähenkilöstöltä.
Saako omaa sähköaggregaattia ja grilliä käyttää seura-alueelle?
Avotulen teko, retkikeittimen, grillin, kamiinan ja aggregaattien käyttö on kielletty turvallisuussyistä.
Onko invapaikkoja riittävästi ja pitääkö se varata etukäteen?
Inva-alueita on varattu riittävästi, etukäteisvarausta ei tarvita. Majoittuminen niille edellyttää poliisin myöntämän inva-pysäköintiluvan.