Päivätiedote pe 29.6.

Perjantaina suviseurojen avajaisissa esittivät tervehdyksensä SRK:n  johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen, Tampereen hiippakunnan piispa  Matti Repo ja suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Jukka Palola.

Voittonen muistutti, että armon valtakunnan syvin olemus ohjaa  valkeuteen ja vastuuseen omista teoista.  Repo käsitteli  tervehdyspuheessaan kirkon keskeisiä opillisia kysymyksiä. Lopen  suviseurojen järjestämisestä päävastuussa olevan Helsingin  Rauhanyhdistyksen puheenjohtaja Valde Palolan mukaan piispan puhe loi  hyvää pohjaa vuoropuhelulle kirkossa. Jukka Palola puhui seuratunnuksen  (Ps. 48:4) pohjalta ja kertoi, että Jumalan kaupunki ei rajaa ketään  ulos vaan kutsuu kaikkia sisälle.

Suviseurat alkoivat jo torstaina aattoseuroilla. Viimeaikainen  vanhoillislestadiolaisiin kohdistunut kritiikki oli koskettanut useita  aattoseurojen puhujia. He ovat pohtineet uskon merkitystä itselleen ja  läheisilleen ja kokeneet kritiikin vieneen heidät lähemmäksi uskon  peruskysymyksiä. He ovat myös huomanneet, että kritiikki on herättänyt  liikkeestä luopuneita tai kokonaan sen ulkopuolella olevia erottamaan pää- ja sivuasiat toisistaan ja palaamaan Jumalan valtakuntaan.

Puhujien ja seurakuntavanhinten kokous pidetään perjantaina klo 15  Lopen koulutuskeskuksessa. Vuosittain puhujille ja rauhanyhdistysten  valitsemille edustajille tarkoitetussa kokouksessa teemana on tänä  vuonna Jumalan sanan palvelijana Jumalan seurakunnassa. Alustuksen pitää  rovasti Erkki Piri.

Suviseurojen organisaatio toimii vapaaehtoisvoimin. Ennakkoon  työvuoroihin ilmoittautuneet ovat tulleet hyvin paikalle, ja torstaina  seuravieraat noutivat työhönotosta noin 700 työvuoroa. Erityisesti  lapset ja nuoret ovat olleet aktiivisia. Enää noin 600 työvuoroa on  täyttämättä.

Torstain iltapäivän laskelmien mukaan seura-alueella on ollut 30 500  seuravierasta. Perjantain väkimäärästä saadaan tietoa kello 16 aikoihin.

Suviseuratiedotus


Lisätietoja:
Suviseuratiedotus suviseuratiedotus@suviseurat.fi (045 328 8510)
Tiedotusosaston puheenjohtaja Matti Hintikka matti.hintikka@pp1.inet.fi (041 538 3854)

 

 www.suviseurat.fi

Katsele lisää kuvia galleriassa...