Facebookissa

Ota Suviseurat seurantaan Facebookissa, niin saat ajankohtaisimmat tiedot seura-alueelta.

Hälsovård

 

Första hjälpen

Akutmottagningen på mötesområdet har jour från torsdag 27.6 kl. 10 till måndag 30.6 kl. 14. Jouren är endast ämnad för jourpatienter i behov av omedelbar akutvård. I övriga fall hänvisas besökarna till sjukvården på hemorten. Ta med till sommarmötet dina mediciner och recept. Besöksavgiften på akutmottagningen är 10€. Infektionerna (t.ex. magsjuka) sprids lätt i fältförhållandena. Om du är sjuk så är det bättre att stanna hemma och i fall du blir sjuk t.ex. med magsjuka under sommarmötet så är det också bättre att fara hem. En god handhygien är ytterst viktig för att undvika epidemier. Tvätta och desinficera händerna alltid före måltid och efter toalettbesök. Det är bra att ha med sig tvål och desinfektionsmedel på inkvarteringsplatsen. Av hygien- och säkerhetsskäl får man inte ta med sina keldjur till sommarmötesområdet.

 

Sjuktransport

Sjuktransport larmas på allmänt nödnummer 112. Du kan också kontakta en ordningsvakt eller en trafikdirigerare. För en eventuell nödsituation anteckna din belägenhet på kartan i ditt mötesprogram på förhand. Ambulans har jour på mötesområdet under hela sommarmötet. 

 

Apotek

I samband med Första Hjälpen –stationen finns ett sommarmötesapotek. Där kan man köpa olika receptfria läkemedel och andra egenvårdsartiklar. Receptbelagda mediciner som ordinerats av en läkare transporteras från Pyhäjoki apotek till sommarmötesapoteket ett par gånger om dagen. 

Öppettider

Apoteket är öppet torsdag–söndag kl. 10–21 och måndag kl. 10–13.

 

Barnavårdsplats

Barnvårdsplatsen finns på centralområdet. På barnvårdsplatsen finns möjlighet att amma och mata (samt värma mat) små barn och tvätta dem. Där finns också mottagningen av borttappade barn. Utanför öppettider har säkerhetskontoret jour. Barn bör förses med namnlapp med föräldrarnas telefonnummer fäst vid kläderna eller handleden. Armband finns att köpa vid infokontoret samt vid butikens och restaurangens kassor. 

Öppettider

torsdag kl. 10–24

fredag kl. 9–24

lördag kl. 9–01

söndag kl. 9–24

måndag kl. 9–14

 

Tvättplats för barn

Tvättställe för barn finns vid toaletterna. De är ämnade för barn i blöjålder. Det finns en egen tvättplats för barn med diarré. Ta med egen handduk, tvål och blöjor. 

Öppettider 

torsdag kl. 11–22.30

fredag–söndag kl. 8–24

måndag 8–14

 

Vilorum för äldre

Vilorum för äldre är avsedd för mötesgäster med behov av vilostund p.g.a ålder eller funktionsförmåga. 

Öppettider 

torsdag kl. 12–18

fredag–söndag kl. 9–20

måndag kl. 9–14